„Фејсбук“ даје нове могућности да уклоните све „бивше“ са свог профила

Друштвена мрежа „Фејсбук“ уводи нову опцију под називом „Мениџ активити“ (Manage Activity) која ће корисницима олакшати брисање старих објава и активности.

Нова опција се може користити за брисање појединачних постова или више њих истовремено, а из „Фејсбука“ поручују да ће понудити и опције претраге и филтрирања како би се лакше пронашле фотографије на којима се виде неки људи или објаве из одређеног временског периода које корисници желе да уклоне.

Опција Мениџ активити ће најпре бити доступна у апликацији. Намера „Фејсбука“ је да својим корисницима олакшају прилагођавање профила на овој друштвеној мрежи како би било више у складу са особом какве су тренутно.

На пример, многи корисници желе да избришу старе садржаје када се запосле после завршеног факултета или једноставно не желе да их старе објаве подсећају на претходне љубавне везе.

На располагању ће бити различите могућности за уклањање садржаја са зида. Садржај може бити пребачен у „смеће", односно, одмах уклоњен од јавности, а стално ће бити избрисан после 30 дана, мада постоји опција и да их ручно уклоните пре тог рока.

У другом случају, објаве се могу пребацити у „архиву“ и тако више неће бити доступне јавности, већ само кориснику профила.

„Фејсбук“ настоји овом опцијом да омогући корисницима још више контроле над својим подацима. Прошле године је уведен алат „Клир хистори“ који им омогућава да одвоје податке претраживања интернета од профила на Фејсбуку. Мада овај алат у суштини не брише податке, већ само везу између њих и профила, напомињу на порталу The Verge.